Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Michael E. Porter,Concurrentiestrategie
  • Michael E. Porter,Concurrentiestrategie
Michael E. Porter,Concurrentiestrategie
Concurrentiestrategie
Analysemethoden voor bedrijfstakken en industriële concurrentie
Business bibliotheek
€ 49.99

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00


Door welke krachten wordt de concurrentie in een bedrijfstak beheerst? Hoe zullen de concurrenten zich opstellen? Hoe zal de bedrijfstak zich ontwikkelen? Hoe reageren de strategische planners op acties van de concurrenten? Wat is de beste uitgangspositie van het bedrijf op lange termijn?

Michael Porters Concurrentiestrategie is het onbetwiste hoogtepunt van de actuele discussie in het huidige Amerikaanse bedrijfsleven. Het boek snijdt onderwerpen aan die van vitaal belang zijn voor managers en belicht uitvoerig diverse analysetechnieken die leiden tot een beter inzicht in de bedrijfstak en het bedrag van de concurrenten daarbinnen.

Concurrentiestrategie begint met een uitgebreid overzicht van instrumenten en technieken voor de analyse van welke bedrijfstak of welke groep ccncurrenten dan ook. Daarna worden concurrentiestrategieën onderzocht voor gefragmenteerde en opkomende bedrijfstakken, volgroeide en in betekenis afnemende bedrijfstakken en mondiale bedrijfstakken. Stap voor stap verklaart Porter de technieken en instrumenten die managers nodig hebben om met succes een bedrijfstak of individuele concurrent te analyseren.

Het laatste deel van het boek geeft analysetechnieken om de belangrijkste strategische beslissingen te kunnen nemen waarvoor bedrijven komen te staan; verticale integratie, ingrijpende capaciteitsuitbreiding, desinvesteringen en penetratie in nieuwe marktgebieden

Extra informatie:
Business bibliotheek
Paperback / softback
401 pagina's
April 1987
677 gram
230 x 150 x 38 mm
EAN: 9789025404659
Business Contact

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00