Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Maureen Kemperink,Bijen & Hommels
  • Maureen Kemperink,Bijen & Hommels
Maureen Kemperink,Bijen & Hommels
Bijen & Hommels
Verrassend vlakbij 4
€ 14.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Een schot in de roos voor elke natuur- en tuinliefhebber. Deze zakgids bevat leuke wetenswaardigheden over bijen en hommels, tips voor herkenning en wat je zelf voor ze kunt doen. Welke dieren kun je waar en in welke maand zien? Rijk geïllustreerd.

Wist je dat de prachtige grote wolbij haren van planten gebruikt om haar nest mee te bekleden? En dat de mannetjes van de grote klokjesbij soms in de klokjesbloemen slapen? Ze klemmen zich dan met hun kaken vast aan de bloemstijlen.


Uit de pers

“Zeer aanstekelijk. Het boek beschrijft niet alleen de soorten, maar geeft ook tips voor wat je kan doen om je tuin bijenvriendelijk in te richten. - boswachter André Donker

`Wist je dat bijen met hun antennes hun vliegsnelheid kunnen meten? Dat is zoiets als je kilometerteller in de auto.`– Martine Dubois, de freelance boswachter

Maureen Kemperink is dierengek, natuurliefhebber en … dochter van een imker. Ze werkte 12 jaar bij Natuurmonumenten en volgde de opleiding tot IVN-natuurgids. Nu heeft ze haar eigen tekstbureau gespecialiseerd in natuur en milieu: MK teksten.

bijen, honingbijen, insecten, insectengids, zakgids


Extra informatie:
Verrassend vlakbij 4
Hardback
192 pagina's
Met illustraties
Mei 2019
298 gram
168 x 129 x 16 mm
EAN: 9789050117111
KNNV Uitgeverij

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen