Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Matthew Reeves,Phoebus Focus 26: Pleurants ? Albasten treurfiguren voor het grafmonument van Jean de Berry (1340-1416)
  Phoebus Focus 26: Pleurants ? Albasten treurfiguren voor het grafmonument van Jean de Berry (1340-1416)
  Phoebus Focus 26
  € 22.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  iddeleeuwse sculpturen zijn notoir moeilijk te bestuderen. Al te vaak is hun oorspronkelijke context en functie door eeuwen van slijtage, veranderingen of verwaarlozing verloren gegaan. Hierdoor ontgaat hun esthetische impact, betekenis of symbolische complexiteit ons soms volledig en kunnen nuances er slechts met moeite uit worden afgeleid of gereconstrueerd. Gelukkig is dit niet het geval voor de twee prachtige pleurants — of treurfiguren — in de collectie van The Phoebus Foundation.

  Deze Phoebus Focus neemt je mee op een queeste vol vragen en ontdekkingen: wie waren deze mannen, voor wie werden deze beelden gemaakt en waarom? Matthew Reeves vertelt het verhaal van een van Frankrijks rijkste prinsen, Jan van Berry, zijn intense liefde voor de kunst en de manieren waarop beeldhouwkunst gebruikt werd om te herdenken, tot gebed aan te sporen en politieke doeleinden te dienen.


  Matthew Reeves is directeur van een van ’s werelds meest toonaangevende galerieën voor Europese, middeleeuwse kunst. Hij coördineert het internationale tentoonstellingsprogramma van de galerie en publiceert artikels en tentoonstellingscatalogi over diverse onderwerpen, waaronder glas-in-lood ramen, textiel, keramiek, sculptuur en paneelschilderkunst uit de late middeleeuwen en de renaissance. Hij is gespecialiseerd in het artistieke mecenaat van hertog Jan van Berry (1340-1416), en meer bepaald in zijn Sainte-Chapelle, het bijhorende decoratieve programma en het grafmonument.


  Extra informatie:
  Phoebus Focus 26
  Paperback / softback
  December 2021
  259 gram
  212 x 148 x 10 mm
  EAN: 9789464366211
  Hannibal

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen