Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Martina Sahler,De stad van de tsaar
  De stad van de tsaar
  1703. De bouw van Sint-Petersburg luidt een nieuw hoofdstuk in de Russische geschiedenis in.
  Sint-Petersburg 1
  € 15.99
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  Een prachtige roman over een fascinerende periode in de geschiedenis: het Rusland van de tsaren

  Tsaar Peter de Grote zet de eerste stap naar zijn grote droom: een moderne stad bouwen naar westerse standaard. De stad, die zijn naam zal dragen, moet de poort naar het westen worden. De mooiste, meest ontwikkelde stad van het oosten. Het hoogtepunt van cultuur en beschaving: Sint-Petersburg.

  Van heinde en verre trekken mensen naar de kersverse metropool om daar een nieuw leven te beginnen. Een Nederlandse timmerman komt er zijn fortuin verdienen. Een Duitse dokter komt met zijn kinderen; de een hoopt in Sint-Petersburg te kunnen studeren, de ander wil er de liefde vinden. Een Russische graaf brengt zijn beeldschone dochter mee, in de hoop dat de tsaar zijn hart aan haar verliest. Een Italiaanse architect probeert er zijn verontrustende verleden te ontvluchten. Intussen woedt buiten de stad in wording de Grote Noordse Oorlog voort en moet Peter het hoofd bieden aan intriges binnen zijn hof, en aan de vraag of hij al dat goud uit de schatkist niet beter aan zijn leger kan besteden.

  Tegen de achtergrond van al deze levens krijgt Sint-Petersburg langzaam vorm en luidt de stad een nieuw hoofdstuk in de Russische geschiedenis in.

  De pers

  ‘Een geslaagde combinatie van liefdesverhaal, geschiedenis en spanning. Zeer de moeite waard.’ Ruhr Nachrichten

  ‘Ik heb deze mooi uitgevoerde roman met zoveel plezier gelezen dat ik erg hoop op een vervolg. De stad van de tsaar haalt een vergeten geschiedenis op een levendige, boeiende manier boven water.’ Nederlands Dagblad

  ‘Een sfeervolle mix van romantiek en geschiedenis.’ Hörzu
   
  Extra informatie:
  Sint-Petersburg 1
  Paperback / softback
  432 pagina's
  April 2021
  743 gram
  230 x 151 x 42 mm
  EAN: 9789022592779
  Boekerij

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel