Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Mark van der Werf,Meester Mark vraagt door
  • Mark van der Werf,Meester Mark vraagt door
  • Mark van der Werf,Meester Mark vraagt door
Meester Mark vraagt door
hoe overleef ik in het onderwijs?
€ 16.99
  (Paperback / softback)



 Thuisbezorgen

  • Bestel vandaag
  • Bij u in huis op dinsdag
  • Vanaf € 20 gratis verzenden


Journalist Mark van Werf gaat op zijn 35e lesgeven op een basisschool, maar houdt het binnen twee jaar voor gezien. Het boek over zijn kortstondige carrièreswitch, Meester Mark draait door, maakt een storm aan reacties los.
Honderden leerkrachten storten hun hart uit. Ook zij worden ge-dwongen om dagelijks dikke stapels droge dossiers te produceren. En ook zij sidderen als de inspectie in hun nek hijgt: Is elke stap van hun leerlingen wel in drievoud genotuleerd?
Nadat de juffen en meesters hun lokaal hebben geboend en van hun eigen geld stickervellen bij Action hebben gekocht, werken ze thuis hun administratie bij. De wekker wordt extra vroeg gezet, want het voorbereiden van lessen schiet er de rest van de dag bij in.
Dreigen ze allemaal te bezwijken, of fietsen er in het onderwijs ook nog mensen fluitend naar hun werk? In Meester Mark vraagt door gaat de auteur langs bij leerkrachten van basis- en middelbare scholen die wel raad weten met alle rompslomp.
Met veel humor leggen ze uit hoe zij brutale leerlingen én ouders onder de duim houden; hoe ze ontsnappen aan de vergadermanie en inspectiestress en hoe ze buitenstaanders de mond snoeren die denken dat leraren slechts ontspannen de tijd uitzitten tot het alweer vakantie is.
Samen geven ze antwoord op de vraag die talloze leerkrachten zich vaak vertwijfeld stellen: Hoe houd ik het hoofd in hemelsnaam boven water?

Extra informatie :

Paperback / softback
Mei 2015
294 gram
211 x 145 x 19 mm
EAN: 9789055949649
Scriptum Books