Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Mark Elchardus,Reset
  • Mark Elchardus,Reset
Mark Elchardus,Reset
Reset
Over identiteit, gemeenschap en democratie
€ 29.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenEuropa kende na de Tweede Wereldoorlog een periode van grote vooruitgang met toenemende gelijkheid,stijgende productiviteit, expansie van het onderwijs en fundamentele wetenschappelijke en technologische doorbraken. Maar in de jaren zeventig begon het tij te keren. In de eerste periode was het beleid gericht op de gemeenschap; in de tweede was het (neo)liberaal.

Het nieuwe neoliberale regime droeg bij tot instabiliteit in Afrika en het Midden-Oosten, tot massale illegale migratie ook. In tal van westerse landen groeide de interne verdeeldheid.

Sinds 2008 is dit regime in diepe crisis. De vertrouwde vormen van gemeenschapsdenken – christendemocratie en sociaaldemocratie – zijn inmiddels zodanig geliberaliseerd dat zij niet in staat blijken terug te keren naar een beleid gestoeld op gemeenschapsdenken. Die taak valt vandaag het nationalisme te beurt.

Dit boek verduidelijkt de aard en oorsprong van het verschil tussen gemeenschapsdenken en liberalisme. Het beschrijft hoe een reset mogelijk is. Hoe democratie kan worden hersteld, hoe kan worden teruggekeerd naar een vreedzamer wereld met meer welvaart, welzijn en vooruitgang.

Na negen drukken op amper drie maanden tijd, nu ook verkrijgbaar als paperback.


Recensie:
Knack
Patrick Loobuyck 08-01-2022
'Elchardus schrijft prikkelend en erudiet over onderwerpen die ook mij intellectueel engageren: de problematiek van asiel en migratie, de multiculturele samenleving en het belang van gemeenschapsvorming en nationale identiteit. Uitermate boeiend en fascinerend. De argumentatie die het boek ontwikkelt is goed onderbouwd, moedig, uitdagend en consequent. Een intellectueel festijn. En toch voelde ik bij het lezen ook wel wat onvrede. '

Extra informatie:

Paperback / softback
608 pagina's
Februari 2022
868 gram
229 x 151 x 39 mm
EAN: 9789464369434
Ertsberg

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen