Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Marjolein van Eig,Het Detail
  • Marjolein van Eig,Het Detail
Marjolein van Eig,Het Detail
Het Detail
Over loketten, plinten, kozijnen en alle dingen die we dagelijks zien en beroeren.
€ 24.90
Levertijd: 2 tot 3 werkdagenVan 2015 tot 2019 schreef Marjolein van Eig de rubriek ‘Het Detail’ voor vakblad de Architect. In ruim 30 columns bekijkt en beschrijft zij details die met architectuur te maken hebben. Ze relateert ze aan dagelijkse handelingen, ervaringen en herinneringen en verbindt ze met hedendaagse thema’s. Van alles passeert de revue: van striptekeningachtige architectuur in Rotterdam tot de geur van de deurklinken en de sauna-uitstraling van houtbouw. Loketten, een detail dat we dagelijks onbewust zien, wordt onder de loep gelegd. Net als de deur die verbindt en tegelijkertijd uitsluit. En wat is te prefereren: een plat of een schuin dak?

In deze publicatie zijn haar teksten gebundeld. Daarbij bieden de essays van Mark Pimlott en Violette Schönberger en het nawoord van Hans van der Heijden de lezer een kader. Zij plaatsen ‘het detail’ in een wetenschappelijk, historisch en toekomstig perspectief.

Elk hoofdstuk is verrijkt met een iconische tekening. De kleurrijke vormgeving prikkelt de lezer om regelmatig over één of meerdere details te lezen.

‘Van Eig kan tot haar dood over details schrijven, zei ze. Ik hoop dat ze dat doet.’ Merel Pit, hoofdredacteur, de Architect

‘Wat staat de architect te doen? Deze vraag lijkt ten grondslag te liggen aan de serie genereuze stijlvolle en geestige episodische essays van Marjolein van Eig die hier is samengebracht.’ Mark Pimlott, assistant professor, Interiors Buildings Cities, TU Delft.

Dit boek is een schatkist voor eenieder die geïnteresseerd is in de gebouwde omgeving.
Extra informatie:

Hardback
216 pagina's
Met illustraties
November 2021
851 gram
248 x 177 x 30 mm
EAN: 9789493196704
Vakmedianet BouwCommunities B.V.

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen