Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Marjolein Ploegman,Kansengelijkheid, een kwestie van tijd
  • Marjolein Ploegman,Kansengelijkheid, een kwestie van tijd
Marjolein Ploegman,Kansengelijkheid, een kwestie van tijd
Kansengelijkheid, een kwestie van tijd
Hoe keuzes kansen vergroten
€ 24.95
24 Bij u in huis op: dinsdagHoe vergroot ik de kansengelijkheid voor leerlingen in mijn basisschool? Welke invloed heeft tijd op de kansen van leerlingen? Is er voldoende (leer)tijd om alle onderwijsdoelen te behalen?

In deze uitgave biedt Marjolein Ploegman inzicht in het aandeel dat de school heeft in het vergroten of verkleinen van kansengelijkheid. Daarbij verliest ze de realiteit niet uit het oog: de grote maatschappelijke opdracht van scholen en de uitdagingen waarmee het onderwijs kampt, zoals het tekort aan leraren. Ze maakt helder waar de handelingsruimte van professionals zich bevindt. Niet alleen theoretisch onderbouwd, maar met concrete voorbeelden en handvatten om beredeneerde keuzes te maken in schoolbeleid en de inrichting van het onderwijs op je school.

Doelgroep
Deze publicatie helpt zowel leraren als schoolleiders met het vraagstuk van kansen(on)gelijkheid verder te doorgronden en laat je op een andere manier kijken naar hoe we ons onderwijs vormgeven. Daarnaast bevat het aanknopingspunten om op kleine en grote schaal aan de slag te gaan om de kansengelijkheid voor jouw leerlingen te vergroten. De suggesties uit dit boek zijn dan ook toe te passen in elke (reguliere) school. Op een andere manier kijken naar en omgaan met tijd kost niets, maar kan meer opleveren dan je denkt.

Auteur
Marjolein Ploegman is onderwijs- en organisatiekundige en actief in diverse sectoren: van het mbo/hbo tot en met het basisonderwijs. Ook is ze oprichter en voormalig directeur/bestuurder van De School in Zandvoort.


Extra informatie:

Paperback / softback
140 pagina's
Met illustraties
Februari 2023
296 gram
240 x 170 x 9 mm
EAN: 9789079336470
Uitgeverij OMJS BV

24 Bij u in huis op: dinsdag