Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  Marja Vuijsje,Volgend jaar in Teheran
  Volgend jaar in Teheran
  € 22.99
  24 Bij u in huis op: dinsdag
  Bestel vóór: 13:00

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
  In Volgend jaar in Teheran verweeft Marja Vuijsje reisverslag, geschiedschrijving en persoonlijke bespiegeling. Al jaren reist ze naar Iran, waar ze gefascineerd raakt door de dertiende-eeuwse dichter Saadi. Haar Iraanse vrienden citeren graag zijn beroemde gedicht ‘Bani adam’, dat ons wijst op de eenheid van alle mensen. Hun kinderen halen soms cynisch de schouders op bij het gemoraliseer van de oude dichter.
  Reizend door het mooie en complexe land is het bewogen verleden van Vuijsjes familie, dat we kennen uit het alom geprezen Ons kamp, nooit ver weg. Invoelend, met milde zelfspot en precisie verweeft ze grote en kleine levenslijnen die in botsing komen, langs elkaar heen scheren of elkaar raken: de jongere en oudere generaties, Iran en Israël, islam en jodendom, identiteitsmythen, en de geschiedenis, die altijd aanwezig is in het heden.  Recensie:
  Nederlands Dagblad
  Herman Veenhof '

  `In dit boek zoekt Vuijsje vaak de Joodse identiteit in Iran op en dat is zinvol, want die roots zijn in wat vroeger Perzië was diep en breed. Fascinerend is ook haar zoektocht naar de dertiende-eeuwse dichter Saadi. (...) Zwaar wordt het nergens, mede door de knipoog van Vuijsjes ingetogen en precieze schrijfstijl. Alleen de titel al is een hint van milde ironie.`

  '

  Extra informatie:

  Paperback / softback
  240 pagina's
  Oktober 2022
  294 gram
  210 x 135 x 20 mm
  EAN: 9789045040691
  Atlas Contact

  24 Bij u in huis op: dinsdag
  Bestel vóór: 13:00

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen