Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Marilieke Engbers,Onder commissarissen
  • Marilieke Engbers,Onder commissarissen
Marilieke Engbers,Onder commissarissen
Onder commissarissen
Hoe het ongezegde in de boardroom de besluitvorming beïnvloedt
€ 24.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenHet witwassen bij ing, de debacles bij Vestia en dsb, de teloorgang van Enron en het Wirecard-schandaal: toezicht houden gaat opvallend vaak mis. Is er sprake van incapabele of zelfs onbetrouwbare commissarissen, of is er iets anders aan de hand?
Onder commissarissen laat aan de hand van een parabel over het jonge, enthousiaste RvC-lid Thomas zien waar het misgaat: ambigue governance-regels zorgen ervoor dat de tienduizenden commissarissen in Nederland vaak zo druk zijn met elkaar, met het in stand houden van goede relaties en met het voldoen aan procedures en regels, dat ze nauwelijks toekomen aan kritische reflectie op strategische en maatschappelijke uitdagingen.
Met dit boek geeft Marilieke Engbers inzicht in de complexiteit van het samen toezicht houden binnen RvC’s en raden van toezicht en wil ze een gesprek op gang brengen over de onmogelijkheid daarvan. Het is een pleidooi voor een menselijker toezicht, opdat commissarissen zich volledig kunnen richten op de zaken die er werkelijk toe doen.


Extra informatie:

Paperback / softback
224 pagina's
November 2021
292 gram
210 x 146 x 14 mm
EAN: 9789047015017
Business Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen