Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Marcel Canoy,De triple A-econoom
  • Marcel Canoy,De triple A-econoom
Marcel Canoy,De triple A-econoom
Uit het dal
naar een dynamische economie met een menselijke maat
€ 28.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Nederland verkeert in een economisch, sociaal en politiek kwetsbare periode. Marcel Canoy analyseert de problematische aspecten van hetgeen hij de `pampereconomie` noemt, die mede aan de huidige crisis ten grondslag liggen.

In een heldere stijl en met tal van praktijkvoorbeelden betoogt econoom Canoy dat in Nederland de wet van de remmende voorsprong is opgetreden. Een verdere economische groei zal pas renderen wanneer deze is ingebed in een politiek en filosofisch denkklimaat. Om een nieuw economisch perspectief te ontwikkelen besteedt Canoy ruim aandacht aan thema`s als onderwijs, vergrijzing, zorg, wonen en globalisering, maar ook aan zelfreflectie en mededogen. Zijn uitgangspunt is dat Nederland zich geen gesloten, van het buitenland afgekeerde houding kan permitteren. Voor een relatief kleine economie als de onze zijn toekomstige oplossingen ten nauwste verbonden met ontwikkelingen buiten de landsgrenzen.Over de auteur(s):
Marcel Canoy is als hoofdeconoom verbonden aan Ecorys (advies en consultancy) en als hoogleraar zorgeconomie aan de Universiteit van Tilburg. Hij verzorgde tal van publicaties in binnen- en buitenland en treedt veelvuldig op in de media.

Extra informatie:

Paperback / softback
240 pagina's
Met illustraties
September 2013
398 gram
210 x 148 x 25 mm
EAN: 9789461055422
Boom

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen