Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Marc Buelens,De verblinde samenleving
  • Marc Buelens,De verblinde samenleving
Marc Buelens,De verblinde samenleving
De verblinde samenleving
Hebben we echt een catastrofe nodig om vooruitgang te boeken?
€ 22.99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Hoe leert een samenleving? En vooral: waarom leren we zo vaak ook de verkeerde dingen? Het zijn vragen die verrassend weinig worden gesteld. Het lijkt wel alsof we altijd eerst een catastrofe nodig hebben voordat we vooruitgang kunnen boeken.

In dit boek brengt organisatie-expert Marc Buelens een messcherpe analyse van hoe samenlevingen zichzelf al te vaak in de voet schieten. Hij legt uit hoe de drie trekpaarden van onze maatschappij - wetenschap, economie en politiek - altijd maar lijken door te draven... en hoe ze onze `luwe` systemen, zoals cultuur, zingeving en solidariteit, op die manier compleet dreigen te vertrappelen.

In plaats van de politieke besluitvorming te stroomlijnen, gezondheidscrisissen te managen of de immense uitdagingen inzake ongelijkheid, klimaat en milieu aan te pakken, blijven we in rondjes draaien. Wat kunnen we dan leren opdat het coronadebacle geen generale repetitie voor de klimaatcrisis wordt? Kunnen we onszelf uit het moeras trekken of blijven we blind voor onze catastrofale leerprocessen?
Extra informatie:

Paperback / softback
304 pagina's
September 2020
421 gram
210 x 140 x 26 mm
EAN: 9789401472654
Lannoo

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen