Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Madeleijn van den Nieuwenhuizen,Leven en laten leven
  • Madeleijn van den Nieuwenhuizen,Leven en laten leven
Madeleijn van den Nieuwenhuizen,Leven en laten leven
Leven en laten leven
een gedachtewisseling over abortus en zelfbeschikking
€ 16.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenIn `Leven en laten leven’ schrijft rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen over abortusrecht. Onlangs werd het recht op legale abortus ingeperkt in de Verenigde Staten en Polen, en ook in veel andere westerse landen wordt de anti-abortuslobby steeds luider. Hoe zeker kunnen we zijn van ons abortusrecht in Nederland?

Na bijna veertig jaar legalisering zit abortus nog altijd in de taboesfeer. Tijd voor een gelaagder gesprek over een van onze meest persoonlijke keuzes. Over zelfbeschikking, termijngrenzen, het recht op leven en het belang van toegankelijke abortuszorg. Van den Nieuwenhuizen riep via haar Instagramaccount @Zeikschrift mensen op hun argumenten voor en tegen, ervaringen, twijfels en gedachten over abortus te delen. Ingeleid door een bevlogen en persoonlijk essay, staat een ruime selectie van die reacties in Leven en laten leven, als een genuanceerd gesprek in boekvorm.

Want willen we onze wetten en rechten beschermen, dan moeten we ze verdedigen.Recensie:
Katholiek Nieuwsblad
Susanne Kurstjens '

‘(…) het is boeiend om de gedachten van talloze – ook christelijke – vrouwen en mannen te lezen over zaken als abortus, zelfbeschikking, bedenktijd en de gevoelens van de man.

'

Extra informatie:

Paperback / softback
120 pagina's
Juli 2022
148 gram
200 x 126 x 11 mm
EAN: 9789045045078
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen