Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • M.J. Paul,Vergeving en genezing
  • M.J. Paul,Vergeving en genezing
M.J. Paul,Vergeving en genezing
M.J. Paul
Vergeving en genezing
Ziekenzalving in de christelijke gemeente
€ 17.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Actueel onderwerp. Voorziet in een dringende vraag om bezinningsmateriaal over dit thema.

De laatste tijd is een toenemende aandacht van christenen te bespeuren voor een bijbels omgaan met ziekte. Zij vragen onder andere naar de betekenis van de ziekenzalving, zoals die in Jakobus 5 staat, of naar de zin van handoplegging. In dit boek gaat dr. M.J. Paul na hoe de christelijke kerk in het verleden met ziekte en genezing is omgegaan.

Hij laat zien dat in de tijd van de Reformatie - als reactie op misbruik - veel zaken zijn afgeschaft, waarvoor tegenwoordig weer aandacht wordt gevraagd. Na een exegese van de bijbelgedeelten die spreken over ziekte en genezing kiest de auteur voorzichtig zijn weg tussen de vele bestaande meningen.

Hij komt tot de conclusie dat bijvoorbeeld ziekenzalving in ere hersteld dient te worden. Daarbij gaat hij ook in op de pastorale en praktische vragen die dat kan oproepen. Een helder boek dat geschikt is voor bezinning binnen bijbelkringen en kerkenraden.

De auteur:
Dr. M.J. Paul (1955) studeerde theologie in Leiden en promoveerde in 1988 op een oudtestamentisch onderwerp. Hij is hervormd predikant te Dirksland en in deeltijd als ziekenhuispredikant werkzaam in het plaatselijke Van Weel-Bethesdaziekenhuis.

Extra informatie:

Paperback / softback
November 1997
245 gram
215 x 135 x 16 mm
EAN: 9789023911999
KokBoekencentrum Non-Fictie

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen