Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  M.D. Fink,Terra Incognita
  Terra Incognita
  Expedities in Nederlands Nieuw-Guinea 1898-1942
  € 17.99
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Hoewel Nederland het eiland Nieuw-Guinea al eeuwenlang als een overzeese bezitting beschouwde, vond permanente vestiging van Nederlands bestuur pas in 1898 plaats. Het creëerde naast bestuurlijke en militaire inspanningen om het eiland en bevolking in kaart te brengen ook mogelijkheden voor kerk en wetenschap. Nederlands Nieuw-Guinea, door Alfred Wallace Russel als Terra Incognita bestempeld, wordt dan het terrein van verschillende expedities.
  Aangemoedigd door bestuurlijke, wetenschappelijke, religieuze en sportieve belangen trekken kapitein Franssen Herderschee, overste Kremer, Jean-Victor de Bruijn, Pater Tillemans, Hendrik Lorentz, Charles le Roux en anderen de binnenlanden van Nieuw-Guinea in. Het wordt een race om als eerste Nederlander de besneeuwde bergtoppen te bereiken en ook een zoektocht naar dwergvolkeren, etnografica, flora & fauna en de witte vlekken op de kaart.

  Dit boek schetst de lotgevallen van de expedities in Nederlands Nieuw-Guinea die plaatsvonden tussen 1898 en 1942.

  Dr. Martin Fink is marineofficier en jurist. Hij heeft aan diverse overzeese operaties deelgenomen, waaronder Irak, Afghanistan, Zuid-Soedan, Libië en Israël en de Palestijnse gebieden.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  152 pagina's
  Met illustraties
  Februari 2022
  214 gram
  215 x 135 x 14 mm
  EAN: 9789464485745
  Brave New Books

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen