Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • M. van der Linde,Het visioen van Eijkman
  • M. van der Linde,Het visioen van Eijkman
M. van der Linde,Het visioen van Eijkman
Het visioen van Eijkman
Dr. J. Eijkman, de Amsterdamse Maatschappij voor Jongemannen
en de vernieuwing van Nederland 1892-1945
€ 39.00

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Dr. Jo Eijkman (1892-1945) en de Amsterdamse Maatschappij Voor Jongemannen waren voor vele tijdgenoten vrijwel synoniem. Eijkman was niet de oprichter van de AMVJ - haar voorgeschiedenis gaat terug tot het protestantse Réveil uit het midden van de negentiende eeuw - maar hij moderniseerde en radicaliseerde het erfgoed dat hij aantrof. In het interbellum was hij de inspirator en verpersoonlijking van de AMVJ-gedachte: een open benadering van jongeren, afwijzing van de verzuilde hokjesgeest, een ruime visie op pedagogiek en vormingswerk, een pioniersrol op sportgebied. En dat allemaal vanuit een christelijke inspiratie.

Dankzij de visie en het charisma van Eijkman kon de AMVJ haar bijzondere positie in het jeugdbestel, en daarbuiten, uitbouwen. Eijkman zelf profiteerde van de amvj als uitvalsbasis voor zijn vele activiteiten. Daarom is de geschiedenis van de AMVJ tot 1945 opgenomen in deze biografie van dr. Jo Eijkman.

Eijkman is vooral bekend als de stichter van het vooraanstaande centrum Kerk en Wereld in Driebergen en als vernieuwer van de Nederlandse Hervormde Kerk. Deze studie toont aan dat dit slechts twee elementen zijn uit zijn veelomvattende visioen met betrekking tot de vernieuwing van Nederland.

Extra informatie:
Passage-reeks 22
Hardback
457 pagina's
Met illustraties
Januari 2003
1007 gram
246 x 168 x 35 mm
EAN: 9789065507648
uitgeverij Verloren b.v.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen