Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • M. Bos-Meeuwsen,Samen verdrietig
  • M. Bos-Meeuwsen,Samen verdrietig
M. Bos-Meeuwsen,Samen verdrietig
Samen verdrietig
Rouwverwerking bij kinderen
€ 11.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Kinderen die rouwen, zijn kwetsbaar. Wat hebben ze nodig? Wat maken ze door? Hoe kunnen we helpen het verdriet te begrijpen en te verwerken?

Op deze en andere vragen over kinderen en rouwverwerking wil dit boek heel praktisch ingaan. Aan de orde komt alles wat met overlijden en begraven te maken heeft, en dat in relatie tot kinderen. Uitgangspunt is dat kinderen die te maken krijgen met verdriet de steun van hun ouders nodig hebben. Maar ook ouders hebben op dat moment hun verdriet. En dat maakt het voor hen vaak heel moeilijk. Toch zijn de ouders de eerst aangewezenen om hun kinderen goed te begeleiden.

Inzicht in hoe kinderen rouwen en hoe zij aankijken tegen de dood kan daarbij helpen. Ook is het belangrijk dat ouders oog krijgen voor de verschillen tussen de manier van rouwen door volwas senen en door kinderen. Rouwen is immers pijnlijke emoties toelaten en deze verwerken. Dat kan bij kind en volwassene heel verschillend gaan. De auteur van dit boek wil de lezer daarover informeren. Daarnaast wil zij inzicht geven in de wijze waarop ouders en opvoeder hun kinderen kunnen troosten. Waar doe je goed aan en wat werkt averechts?

De auteur:
Marja Bos-Meeuwsen is pedagoog en moeder van drie kinderen. Zij is betrokken bij Oké Boeken en werkzaam als coach en trainer voor ouders via Oké coaching en training. Ze werkte mee aan Met kinderen onderweg. Wegwijzer voor de geloofsopvoeding in het gezin.

Extra informatie:

Paperback / softback
74 pagina's
November 2004
123 gram
210 x 148 x 8 mm
EAN: 9789023916383
KokBoekencentrum Non-Fictie

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen