Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Lydia Janssen,Gezondheidsrecht begrepen
  Gezondheidsrecht begrepen
  Praktische inleiding in het gezondheidsrecht voor verpleegkundigen en (para)medici
  € 34.50
  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen  Dit product bestaat uit een boek inclusief website met o.a. het online boek.

  ‘Gezondheidsrecht begrepen’ biedt een compacte en toegankelijke beschrijving van de belangrijkste rechtsregels en brengt deze dicht bij de alledaagse praktijk. In dit boek worden de volgende onderwerpen behandeld: de aansprakelijkheid van de beroepskracht, het begin en einde van het leven, de behandelovereenkomst, het beroepsgeheim, de BIG-registratie, dossiervorming, verplichte en onvrijwillige zorg, de organisatie en financiering van de gezondheidszorg, de positie van jonge patiënten en hun ouders en diverse procedures.

  Deze vijfde druk is geheel herzien en geactualiseerd. Er is aandacht voor de nieuwe regeling over de twee (in plaats van vijf) specialisaties van de verpleegkundig specialist en de nieuwe beroepen in de gezondheidszorg. Daarnaast worden de veranderingen behandeld in de bewaartermijn van dossiers en de rechten van nabestaanden en ouders op inzage in dossiers. Hoofdstuk 9 over verplichte en onvrijwillige zorg is herschreven vanwege de invoering van de Wet zorg en dwang (Wzd) en de Wet verplichte ggz (Wvggz). Ook zijn nieuwe uitspraken van de tuchtrechter opgenomen.

  Op de website bij het boek staan het online boek, oefenvragen bij alle hoofdstukken, een begrippentrainer en casuïstiek.

  Het boek is geschreven voor studenten van hbo-v en paramedische studies zoals ergotherapie en fysiotherapie. Daarnaast is het een praktisch naslagwerk in de praktijk van
  verpleegkundigen en paramedici, alsmede voor artsen, GZ-psychologen, tandartsen, apothekers en psychotherapeuten.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  232 pagina's
  Juni 2021
  445 gram
  241 x 171 x 14 mm
  EAN: 9789024437139
  Boom

  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen