Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Louis Ekas,De ins en outs van nierdonatie bij leven
  • Louis Ekas,De ins en outs van nierdonatie bij leven
Louis Ekas,De ins en outs van nierdonatie bij leven
De ins en outs van nierdonatie bij leven
het verhaal van een donor en ontvanger
€ 14.95
Levertijd: 5 tot 7 werkdagen


Nadat Louis Ekas (1959) de wanhopige oproep van een jonge moeder zag die dringend op zoek was naar een gezonde nier, wist hij het zeker. Hij zou haar een van zijn nieren schenken.
Helaas bleken zij niet te ‘matchen’ en ging hij op zoek naar een andere ouder voor zijn nier. Aanvankelijk mocht hij zijn nier alleen anoniem afstaan, maar dat wilde hij per se niet. Hij liet het er niet bij zitten, ging de strijd aan met de gevestigde orde en bood als eerste in Nederland zelf zijn nier om niet aan in de media. Hierdoor vond hij de ontvanger voor zijn nier. De rest is een bijzondere geschiedenis vol hobbels, vragen en een voor beide vaders positieve uitkomst.

Intussen is het mogelijk bij leven zowel anoniem als niet-anoniem (onder bepaalde voorwaarden) een nier te doneren. En kunnen nierzoekers en nierdonoren elkaar treff en bij Stichting Doneren en Transplanteren (SDeT). In dit boek vertelt Louis Ekas zijn verhaal om meer bewustwordinging te creëren over nierdonatie bij leven in de hoop dat meer mensen deze stap willen en kunnen zetten.

Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd.


Extra informatie:

Paperback / softback
146 pagina's
Met illustraties
November 2018
232 gram
208 x 140 x 17 mm
EAN: 9789492261342
SaamUitgeverij

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen