Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Louis Couperus,De boeken der kleine zielen
  • Louis Couperus,De boeken der kleine zielen
  • Louis Couperus,De boeken der kleine zielen
De boeken der kleine zielen
Lalito Klassiek
€ 32.99
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op vrijdag *
  • Gratis verzending


`Wat er nog kwam, Marianne... Ach, niet veel, maar de kleine ziel heeft ook niet veel nodig: een grein maar, een korrel... een grein van werkelijke waarheid en werkelijkheid... een korreltje... maar dat groot genoeg was als een schat... Want de kleine zielen hebben niet veel nodig... Een grein maar, een korrel... En van die korrel deelde ze, Marianne, dan nog wel wat mee... aan anderen... Mijn kind, dat is het hele geheim... Van die korrel nog overvloed mee te delen... aan anderen. Maar de korrel krijg je eerst laat, mijn kind, en om dat atoom van waarheid te bezitten... moet je eerst door alles heen... wat droom is.` Louis Couperus schetst ons groots in onze kleinheid in de romancyclus De boeken der kleine zielen. Soms, heel soms, laat hij ons - afgunstige, ijdele en rancuneuze mensen - in een sprankje licht tot leven komen.


Recensie:
NBD Biblion
18-01-2018
'Den Haag is een kleine stad, zegt Louis Couperus (1863-1923). Het is een samenhang van coterieën. Het schandaal is er vlug bekend. Deze kleinzieligheid van de voorname Haagse huizen schildert Couperus omstandig in zijn vier Boeken der Kleine Zielen. Schrijvend in Nice, en voor het laatst Hollandse stof tot onderwerp van zijn romans nemend, levert Couperus een absoluut veroordelende en ten slotte toch milde kritiek op zijn land van herkomst. Thema is de onttakeling van een deftige Haagse familie rond 1900. De omvang veroorzaakt door de wijdlopige schrijftrant met veel puntjes en de zeer kleine druk maken het boek echter wel een werk voor doorzetters.'

Extra informatie:
Lalito Klassiek
Paperback / softback
664 pagina's
Februari 2018
803 gram
210 x 148 x 48 mm
EAN: 9789491982583
Lalito


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.