Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België
Tijdens onze vakantieperiode van 15 juli t/m 21 augustus zijn we telefonisch minder goed bereikbaar. We verzoeken u om zoveel mogelijk uw vragen via email te stellen.
Natuurlijk worden uw orders wel verzonden, en is onze winkel gewoon geopend. Wij wensen u een fijne vakantie toe.

  • Lope de Vega,Nieuwe toneelschrijfkunst voor onze tijd en Drie sociale drama`s
  • Lope de Vega,Nieuwe toneelschrijfkunst voor onze tijd en Drie sociale drama`s
Lope de Vega,Nieuwe toneelschrijfkunst voor onze tijd en Drie sociale drama`s
Nieuwe toneelschrijfkunst voor onze tijd en Drie sociale drama`s
€ 18.00
Levertijd: 2 tot 3 werkdagenLope de Vega (1562-1625) ontwierp een theatrale succesformule die een eeuw lang door alle Spaanse toneeldichters werd nagevolgd, en die hij toelicht in zijn unieke Nieuwe Toneelschrijfkunst, dat hier voor het eerst in Nederlandse vertaling verschijnt. In zijn stukken worden vaak thema’s behandeld die in andere klassieke toneeltradities niet voorkomen. Dat geldt zeker voor de drie stukken die in deze bundel zijn opgenomen en die alle draaien om de begeerte van een machtig edelman voor een jonge vrouw van eenvoudige komaf, die hem afwijst. Machtsmisbruik, verkrachting, geschonden eer, wraak en gerechtigheid bepalen de verhaallijnen. De noodzaak van respect van de machthebbers tegenover de machtelozen komt bovendrijven als voorwaarde voor een harmonieuze samenleving: een samenleving die, zoals de boeren van Fuente Ovejuna ontdekken, bijeengehouden wordt door liefde.

Vertaler Erik Coenen doceert wereldliteratuur in Madrid aan de Universidad Complutense. Hij vertaalde eerder onder meer diverse toneelstukken van de geniale navolger van Lope de Vega, Pedro Calderón de la Barca, en een bloemlezing van klassiek Spaanse dichters onder de titel Polyphemus en Galatea en andere gedichten uit de Spaanse Gouden Eeuw.Extra informatie:

Paperback / softback
232 pagina's
Juli 2022
317 gram
219 x 137 x 24 mm
EAN: 9789067283687
Uitgeverij Papieren Tijger

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen