Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  Leslie Jamison,Ontwenning
  Ontwenning
  Over alcohol, bedwelming en herstel
  € 24.99
  Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


  Alle verhalen over verslaving lijken op elkaar, maar iedere verslaafde gelooft dat hij op zijn eigen manier ongelukkig is. Dat is wat Leslie Jamison beseft als ze haar eerste bijeenkomsten voor anonieme alcoholisten bijwoont: ze drinkt omdat ze haar tekortkomingen wil verbergen en ten koste van alles bijzonder wil zijn. Ze zou alleen herstellen als ze haar obsessie voor originaliteit zou kunnen loslaten. Op indringende wijze vertelt ze over haar afhankelijkheid van alcohol en spiegelt zij zichzelf aan de populaire mythes van verslaafde genieën zoals Raymond Carver, Billie Holiday, David Foster Wallace en vele anderen.

  Door de ongepolijste stijl is Ontwenning ook een boek over een ander soort afhankelijkheid: de manier waarop onze verlangens ons allemaal kunnen veranderen in `lekkende kranen van hunkering`, zoals zij het zelf formuleert. Het gaat over de specifieke eenzaamheid van de menselijke beleving - het verlangen naar liefde dat ons verslindt en ons maakt tot degenen wie we zijn.

  Ontwenning is daarmee zowel een diep persoonlijk boek als een cultuurgeschiedenis en literaire kritiek - slim, ontroerend, oprecht en van onverwachte schoonheid.
  Recensie:
  The New York Times
  'Dichtbij magnifiek en echt ontroerend. Dit is zo`n zeldzame verslavingsmemoire die beter wordt naarmate de soberheid vatbaarder wordt.'

  Extra informatie:

  Paperback / softback
  528 pagina's
  Met illustraties
  April 2020
  616 gram
  210 x 135 x 42 mm
  EAN: 9789048857593
  Hollands Diep

  Levertijd: 2 tot 4 werkdagen