Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Laila Lalami,La Florida
  • Laila Lalami,La Florida
Laila Lalami,La Florida
La Florida
€ 22.99
Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00`Adembenemende roman over een van de eerste ontdekkingsreizen. Een heftige en veel vervalste geschiedenis die door Lalami op briljante wijze is herschreven.` Salman Rushdie

La Florida is het gefictionaliseerde reisverslag van de eerste zwarte ontdekkingsreiziger van Amerika; een Marokkaanse slaaf wiens getuigenis nooit is opgenomen in de officiële geschiedschrijving.

In 1527 vertrekt ontdekkingsreiziger Pánfilo de Narváez met zeshonderd man en honderd paarden uit de haven van Andalusië met als doel het zuiden van de VS op te eisen voor de Spaanse kroon. Maar vanaf het moment dat de mannen van Narváez in Florida voet aan wal zetten, krijgen ze te kampen met zware tegenslagen: navigatiefouten, ziekte, honger en verzet van inheemse stammen. Nog geen jaar later zijn er nog maar vier mannen in leven: een Spaanse edelman, een jonge ontdekkingsreiziger, de schatmeester van de expeditie én diens tot slaaf gemaakte dienaar, die door de drie Spanjaarden Estebanico wordt genoemd. Dit is zijn verhaal.
Extra informatie:

Paperback / softback
336 pagina's
Augustus 2020
500 gram
232 x 151 x 30 mm
EAN: 9789046826287
Nieuw Amsterdam

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00