Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Koos Dijksterhuis,Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes
  • Koos Dijksterhuis,Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes
Koos Dijksterhuis,Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes
Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes
een schelpenboek
€ 27.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen‘Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes’ van Koos Dijksterhuis is voor alle strandjutters, verzamelaars en natuurvorsers.

Er zijn zo’n honderdduizend soorten schelpdieren, in de meest buitenissige vormen en kleuren, en de noordkromp is de heilige graal onder de schelpen. Op Schiermonnikoog kom je deze zeldzame schelp soms tegen. Een noordkromp vinden is daarom het doel van menig strandwandelaar, en zeker van Koos Dijksterhuis, die zijn hele leven al gefascineerd is door schelpen.

Schelpdieren zijn er van kolossaal tot minuscuul, tweekleppig of slakvormig, en hebben bovenal een avontuurlijk seksleven. Veel schelpdieren zijn tegelijk man en vrouw, ze kunnen elkaar tegelijkertijd bevruchten. Sommige kunnen, als ze eenzaam zijn, zelfs zichzelf bevruchten. Oesters doen hun erotische imago eer aan door in een massale orgie tegelijkertijd klaar te komen. Als ze dat doen kleurt de Noordzee melkachtig troebel.
Koos Dijksterhuis schrijft meeslepend over de schelpdierwereld waarin je het zo gek niet kunt verzinnen.
Recensie:
Parool
Marjolijn de Cocq '

‘Met `Noordkrompen, zee-engelen en koffieboontjes` heeft natuurschrijver Koos Dijksterhuis een niet onuitputtelijk, maar zeer aanstekelijk schelpenboek geschreven.’

'

Extra informatie:

Paperback / softback
416 pagina's
Met illustraties
Maart 2022
558 gram
210 x 135 x 31 mm
EAN: 9789045041230
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen