Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Koen,Olthuis,Float!
  • Koen,Olthuis,Float!
  • Koen,Olthuis,Float!
Float
€ 25.50
  (Hardback) Thuisbezorgen

  • Levertijd:
  • 2-4 werkdagen
  • Gratis verzending


Float! Building on Water to Combat Urban Congestion and Climate Change propageert een nieuwe manier van bouwen: op water in plaats van op land. Drijvende gebouwen lijken misschien revolutionair, maar bieden een voor de hand liggende oplossing voor dichtbebouwde steden. De meeste wereldsteden liggen aan het water en hebben een tekort aan ruimte op de plaats waar er de meeste vraag naar is: in het centrum. Het water stelt binnensteden in staat om uit te breiden.

Drijvende gebouwen hebben vele voordelen. Ze zijn flexibel en mobiel. Ze kunnen worden verplaatst om ruimte te maken voor iets nieuws. Gebouwen waarvan de economische levensduur korter is dan de technische, hoeven daardoor niet meer worden afgebroken. Drijvende gebouwen gaan op en neer met het getij en maken zo een verantwoord watermanagement mogelijk. Ze laten geen sporen na op hun locatie en stellen daardoor ontwerpers in staat om in te spelen op de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Drijvende gebouwen zijn niet nieuw. De meest uiteenlopende volkeren wonen al sinds mensenheugenis op woonboten. Architecten kunnen moderne technieken uit de offshore- en scheepsbouwindustrie toepassen bij de bouw van grote drijvende complexen.

Het is aan de ontwerpers uit de klimaatgeneratie om slimme en duurzame oplossingen aan te dragen voor de problemen van de hedendaagse maatschappij. Float! helpt hen daarbij.


Taal / Language : English

Extra informatie :

Hardback
304 pagina's
September 2010
248x180x36 mm
EAN: 9789077174296
Frame