Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Keyvan Shahbazi,De Amerikaan van Karadj
  • Keyvan Shahbazi,De Amerikaan van Karadj
Keyvan Shahbazi,De Amerikaan van Karadj
De Amerikaan van Karadj
€ 22.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenIn ‘De Amerikaan van Karadj’ van Keyvan Shahbazi groeit Piruz Sabet op in een welgestelde, westers georiënteerde Iraanse familie ten tijde van de Sjah; zijn moeder is schooldirectrice, zijn vader heeft een bedrijf in wegenbouwmachines. Het ontbreekt hem aan niets, behalve aan liefde. Zijn ouders vechten als kat en hond, zijn moeder tiranniseert haar getalenteerde zoon. Hij moet haar ambities waarmaken: medisch specialist worden. Piruz droomt ervan schrijver te zijn, en wordt zich bewust van de sociale ongelijkheid in zijn land.
Na de islamitische machtsovername van Khomeini sluit Piruz zich aan bij een jongerenverzetsgroep en ondervindt hij aan den lijve de praktijk van dit gruwelijke regime. Het lot van de hele familie neemt hierbij een andere wending.

In ‘De Amerikaan van Karadj’ vertelt Shahbazi een klein verhaal, van een jongen en zijn familie, tegen de achtergrond van een grote geschiedenis, met zo’n geladenheid en kracht dat het de lezer de adem beneemt.


Extra informatie:

Paperback / softback
288 pagina's
Augustus 2021
443 gram
211 x 138 x 27 mm
EAN: 9789025471453
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen