Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  Kees van der Geer,Gerrit Willem van Blaaderen, 2e druk
  Gerrit Willem van Blaaderen, 2e druk
  € 25.95
  24 Bij u in huis op: dinsdag
  Bestel vóór: 21:00  Gerrit Willem van Blaaderen woonde de laatste veertien jaar van zijn leven in Bergen en heeft daar prachtige schilderijen gemaakt waarin de invloed van de kunststroming Bergense School goed is terug te vinden. Maar Van Blaaderen is zoveel méér.

  In 1905 trouwde Gerrit Willem van Blaaderen met de bemiddelde schilderes Riet Hoogendijk. Door dit huwelijk kwam hij in aanraking met de grote collectie schilderijen van haar broer Cornelis Hoogendijk. Cornelis bezat zo`n duizend kunstwerken. Veel oude kunst, maar ook op dat moment zeer moderne kunst waaronder werk van Sisley, Cézanne en Van Gogh. Een deel van deze collectie hing in het landhuis dat het echtpaar Van Blaaderen door architect De Bazel liet bouwen. Van Blaaderen is door deze kunstenaars in grote mate beïnvloed.

  Van Blaaderen was een van de oprichters van de Hollandse Kunstenaarskring en er werd in die tijd meer betaald voor zijn werk dan voor werk van Sluijters, Gestel of Mondriaan. Hij bleef, net als zijn vriend Leo Gestel, zijn werk steeds vernieuwen.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  160 pagina's
  Met illustraties
  November 2021
  822 gram
  273 x 235 x 18 mm
  EAN: 9789462623897
  Waanders Uitgevers

  24 Bij u in huis op: dinsdag
  Bestel vóór: 21:00