Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Kees van Overveld,Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep
  • Kees van Overveld,Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep
Kees van Overveld,Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep
Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep
Hoe begeleid je uitdagende klassen in het primair onderwijs?
€ 25.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Klein probleemgedrag: voorkomen en aanpakken!

De meeste leerkrachten zijn tevreden met hun groep. Het is er gezellig, er hangt een goede sfeer, er wordt goed gewerkt.
Er zijn ook leerkrachten die ’s ochtends met buikpijn de klas in stappen. De onzekerheid is groot over wat er vandaag weer zal gebeuren. Dát er iets zal gebeuren, is wel zeker …

Zal Jordy hardop door de klas boeren en brutale antwoorden geven? Of is het weer het groepje van Yvonne en Zamira dat tijdens mijn uitleg oogcontact zoekt met andere kinderen en hen uitdaagt? Of zal Justin de les saboteren en de lachers op zijn hand krijgen? Kan ik de les geven zoals ik hem heb voorbereid?

Voor leerkrachten zijn gedragsproblemen van leerlingen een van de grootste uitdagingen binnen het vak. Kees van Overveld heeft in de afgelopen jaren velen van hen begeleid met hun ‘moeilijke groep’. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen. Hij geeft op een toegankelijke manier inzicht in het functioneren van moeilijke klassen en geeft aan wat er misgaat in de interactie tussen de leerkracht en de leerlingen.

Vervolgens beschrijft Kees heel concreet hoe je het tij kunt keren; met zijn praktische tips, adviezen en slimme oplossingen kunnen leerkrachten van een moeilijke groep een plezierige groep maken.


Extra informatie:

Paperback / softback
176 pagina's
Met illustraties
September 2019
499 gram
243 x 175 x 18 mm
EAN: 9789492525574
Uitgeverij Pica

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen