Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • K. Meeuwse,De Ruslui
  • K. Meeuwse,De Ruslui
K. Meeuwse,De Ruslui
De Ruslui incl DVD
Nederlanders in Sint-Petersburg 1720 - 1920
€ 23.50

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00


In het jaar 1740 arriveert een groepje Nederlanders in de jonge stad Sint-Petersburg. Het zijn boeren uit het Twentse dorp Vriezenveen die, door armoede en handelszucht gedreven, hiernaartoe trekken om een bestaan op te bouwen. Al gauw zijn ze bekend onder de naam Rusluie . Tweehonderd jaar lang zullen ze er blijven.

Dankzij hun handelsgeest en pioniersmentaliteit werken de Ruslui zich gaandeweg op tot succesvolle kooplieden. De band met Vriezenveen blijft bestaan en regelmatig reizen de Ruslui naar hun vaderland, dwars door een Europa dat van tijd tot tijd geteisterd door oorlogen en crises voortdurend aan verandering onderhevig is.

Ten slotte worden ook de Ruslui zelf het tragische slachtoffer van de wereldgeschiedenis: de Russische Revolutie is er de oorzaak van dat ze have en goed kwijtraken.

In dit boek komen de hoofdrolspelers zelf uitvoerig aan het woord, via hun brieven, dagboeken en andere bronnen. Zo vormt zich een ontroerend en oprecht beeld van Nederlanders in den vreemde in een roerig tijdperk.

Karina Meeuwse (Middelburg, 1961) studeerde af op film en regie. Ze specialiseerde zich in het maken van documentaires, die opvallen door een sterke visuele benadering. Haar fascinatie voor de negentiende eeuw en persoonlijke geschiedenissen van gewone mensen leidde, behalve tot dit boek, ook tot het maken van de gedramatiseerde filmdocumentaire De Ruslui, die op DVD bij dit boek is gevoegd.Extra informatie:

Paperback / softback
200 pagina's
Met illustraties
Januari 2007
373 gram
220 x 150 x 18 mm
EAN: 9789061433125
Uitgeverij En Pegasus

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00