Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

Justine Le Clercq,De roemlozen
De roemlozen
€ 16.00

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00Haar vader is een héél bekende kunstenaar, haar moeder een vrouw met een hysterische inslag. Hoewel Titine niets liever wil dan normaal opgroeien, hangt de roem van haar vader en de eeuwige verongelijktheid van haar moeder als een zware schaduw over haar kinderjaren.

Zelfs wanneer ze de afgetrapte villa uit haar jeugd al lang heeft verlaten en in Den Haag, omringd door vrienden, een carrière als scenariste probeert op te bouwen, komt het verleden steeds weer terug. Soms letterlijk, in de vorm van haar moeder die op de meest ongelegen momenten aandacht vraagt voor haar grillen. Of in de vorm van langverdrongen herinneringen, bijvoorbeeld aan Titines verdwenen broertje. Pas wanneer Titine de confrontatie rechtstreeks aangaat, blijkt de werkelijkheid gecompliceerder dan gehoopt.

Het tragikomische verhaal ‘Nieuwe ronde’ van Justine le Clercq werd door Arnon Grunberg uitgeroepen tot het beste korte verhaal in een masterclass voor beginnende schrijvers. De roemlozen is Le Clercqs romandebuut: een hilarische én ontroerende geschiedenis over ambitie, eerlijkheid en de onmacht in relaties, of het nu is tussen zelfverkozen vrienden of tussen ouders en kinderen.


Extra informatie:

Paperback / softback
285 pagina's
Februari 2011
384 gram
200 x 134 x 27 mm
EAN: 9789057594335
Podium b.v. Uitgeverij

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00