Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Joris Denoo,Verlichte gedichten
  Verlichte gedichten
  creatief en taalbeschouwelijk omgaan met po?zie voor jongeren van 9 tot 14 jaar
  € 24.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Kwam er al eens een gedicht langs in je klas? Heerlijk! Gedichten kunnen de wereld veranderen. Poëzie kan helpen. Al is het maar om het onzegbare gezegd te krijgen. Meer dan in eender welk ander tekstgenre wordt er `tussen de regels` geschreven en gelezen. Maar er loeren ook gevaren om de hoek: je kan gedichten stukpraten. Of misschien misbruik je ze wel eens als je ze bij wijze van geheugenoefening laat voordragen?

  Dichter en taaldocent Joris Denoo kiest resoluut voor een andere aanpak. Een gedicht dat de moeite loont, kan zowel ondersteunend als centraal het onderwerp zijn van een les badineren of filosoferen. Poëzie is de meest vrije tekstvorm, die overal ter wereld zowel mondeling als schriftelijk deel uitmaakt van kunst en cultuur.
  Verlichte gedichten zwenkt de lamp over het gedicht. Het biedt een mooie bloemlezing poëzie, waarin niet alleen leraren, maar ook leerlingen inspiratie kunnen vinden. Het boek levert bovendien gespreksstof over poëtische teksten van allerlei slag. Even maar, want - zoals afgesproken - we praten het gedicht niet stuk.
  Verlichte gedichten is bedoeld voor leerkrachten, docenten en opleiders van jongeren tussen 9 en 14 jaar, maar ook voor die jongeren zelf.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  Maart 2017
  173 gram
  201 x 135 x 10 mm
  EAN: 9789463441216
  Acco België

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen