Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Jorie Horsthuis,Noem haar naam
  • Jorie Horsthuis,Noem haar naam
Jorie Horsthuis,Noem haar naam
Noem haar naam
Op zoek naar een zusje dat er nooit is geweest
€ 21.99
Bij u in huis op: vrijdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


In Noem haar naam stelt Jorie Horsthuis zichzelf de vraag: kun je iemand missen die je nooit hebt gekend?

Als Jorie een jaar of zes is, neemt haar moeder haar in vertrouwen: ze had eigenlijk een tweelingzusje, maar dat is dood geboren. Haar moeder drukt haar op het hart de naam van haar zusje nooit hardop te zeggen. `Wees blij dat je ook een gezonde dochter hebt,` kregen haar ouders na haar geboorte in 1981 te horen. Hun verdriet werd niet begrepen, en afscheid hebben ze niet genomen. Iedereen zweeg.

Ruim dertig jaar later doorbreekt Jorie Horsthuis de stilte. Ze wil weten of er nog iets over haar tweelingzusje bekend is en gaat op zoek in het ziekenhuis, de basisregistratie en het crematorium. Ze interviewt verloskundigen, gynaecologen en wetenschappers, en bovenal praat ze met haar ouders en broertjes. Waarom mocht het meisje nooit genoemd worden?

Noem haar naam is een ontroerend boek over de impact van een taboe op een gezin. Openhartig beschrijft Horsthuis de rouw en het verdriet in haar familie en het onvermogen om erover te praten. Voor de lezers van P.F. Thomése en Roos Schlikker.

`Noem haar naam is het zeer leesbare, integere verhaal van die zoektocht, die duidelijk maakt dat het gedrag van haar ouders niet uitzonderlijk was.` - Trouw
Extra informatie:

Paperback / softback
256 pagina's
Augustus 2020
372 gram
216 x 136 x 22 mm
EAN: 9789026338427
Ambo|Anthos nl

Bij u in huis op: vrijdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel