Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Joost van der Leij,Psychologie zonder inhoud
  • Joost van der Leij,Psychologie zonder inhoud
Joost van der Leij,Psychologie zonder inhoud
Psychologie zonder inhoud
waarom een syntactische aanpak beter werkt
€ 15.00
Levertijd: 5 tot 7 werkdagenAls er met mensen iets aan de hand is dan hebben psychologen jarenlang gedacht dat je inhoudelijk moest ingaan op wat er is gebeurd. Pas wanneer je begreep wat de oorzaken van je problemen waren dan verdwenen de problemen als vanzelf.

Vandaag de dag weten we dat dit onzin is. Inzicht in waar je problemen vandaan komen, zorgt er alleen maar voor dat je problemen vaster komen te zitten omdat ze worden gerechtvaardigd. Bovendien heeft modern neurowetenschappelijk onderzoek laten zien dat, wanneer je tijdens het herbeleven van een traumatische ervaring deze herbeleving op de een of andere manier verstoort, de emotionele lading ervan verdwijnt.

In dit boek wordt helder uitgelegd wat er mis is met een inhoudelijke aanpak van onze subjectieve beleving en waarom een syntactische aanpak zoveel beter werkt. Zo wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen het fysieke brein en onze subjectieve beleving aan de ene kant en hoe je dit het beste syntactisch kan beschrijven aan de andere kant. Er wordt diep ingegaan op hoe het brein fysiek werkt en hoe ons bewustzijn tegelijkertijd één groot mysterie vormt. Tenslotte leer je hoe een syntactische beschrijving van ons mysterieuze bewustzijn helpt om oplossingen te vinden voor psychische problemen.Extra informatie:

Paperback / softback
Juni 2016
169 gram
217 x 137 x 12 mm
EAN: 9789460510854
Attrakt B.V.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen