Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Joost Pollmann,De stripprofessor
  • Joost Pollmann,De stripprofessor
Joost Pollmann,De stripprofessor
De stripprofessor
€ 23.50

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00


Joost Pollmann (1957) schrijft al jarenlang met verve over strips en graphic novels, onder andere in de Volkskrant. Als geen ander weet ‘de stripprofessor’ uit te leggen hoe je beelden moet lezen. Hij giet nu zijn ongebreidelde kennis en enthousiasme voor de kunst van het tekenen in vijftig colleges, leerzaam voor de leek en onderhoudend voor de liefhebber.

Zo leert hij ons kijken naar het spel dat stripmakers spelen met de kaders, het gootje ertussen, de bladspiegel en uit- eindelijk het brein van de lezer. Ook doet hij uit de doeken hoe je een tekenaar aan de stijl kunt herkennen, van Typex’ liederlijke lijn tot de spaghettilijn van Barbara Stok. Daarnaast schetst hij belangrijke ontwikkelingen binnen het vakgebied zoals de opkomst van de getekende journalistiek en de vermenging van strip en beeldende kunst. En er zitten een paar verrassingen in, of wist u al van het stripscenario van Vladimir Nabokov?

Al deze inspirerende colleges zijn rijk geïllustreerd met voor- beelden uit de Nederlandse en internationale stripcultuur.

Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
November 2016
344 gram
200 x 149 x 23 mm
EAN: 9789057597862
Podium b.v. Uitgeverij

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00