Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jonas Heyerick,Bahamontes 38 Vive le vélo
  • Jonas Heyerick,Bahamontes 38 Vive le vélo
Jonas Heyerick,Bahamontes 38 Vive le vélo
Bahamontes 38 Vive le vélo
uit liefde voor de stiel
€ 12.50

Tijdelijk niet leverbaar


Bahamontes # 38

Karl Vannieuwkerke is dé verpersoonlijking van Vive le Vélo. We inviteerden de presentator om de benen onder tafel te schuiven bij een koersgekke sterrenchef en praatten honderduit over
de schoonheid van de koers en de zin van het leven. Vive la vie!
In Abolens, een knoopsgat over de taalgrens, woont een jongetje met de naam van een Ierse koning. Cian Uijtdebroeks is opgegroeid tussen schilderijen en beeldhouwwerken, maar het toptalent koos voor de koers. Relaas van een neoprof in een nieuwe wereld.
In een vorig leven kroonde hij zich, na een legendarisch schouderklopje aan Richard Groenendaal, tot wereldkampioen veldrijden. Maar ook nu zit Paul Herygers nog in het wielermilieu: als motard, als co-commentator bij het veldrijden en als vaste chauffeur van de gasten van Vive le Vélo.
Een beetje coureur heeft tegenwoordig zijn eigen supporterslokaal, als koppelstuk tussen peloton en canapé. Maar wat maakt een café tot een geschikte koerskroeg? En als de renner stopt met trappen, stopt de waardin dan ook met tappen? Een rondrit.
Rob Goris was een begenadigde ijshockeyer die zijn geluk beproefde in het wielerpeloton, waar hij meteen indruk én veel vrienden maakte. Maar Rob stierf te vroeg, in de nacht nadat het grote publiek hem had leren kennen, aan tafel bij Karl. Een portret.
En verder: het verdwijnen van het straatinterview, altijd bergop met Roger Rivière, een hoogdag in de Ronde van België, een keur aan gemiste wielerprogramma formats en veel, veel meer...
Extra informatie:

Paperback / softback
148 pagina's
Met illustraties
Juni 2022
520 gram
259 x 212 x 12 mm
EAN: 9789083076034
Sportliteratuur Uitgeverij


Tijdelijk niet leverbaar