Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jon Krakauer,De ijle lucht in
  • Jon Krakauer,De ijle lucht in
Jon Krakauer,De ijle lucht in
De ijle lucht in
Het verslag van een huiveringwekkende Mount Everest-expeditie
€ 15.00
Levertijd: 1 tot 3 werkdagenAl vanaf zijn vroege jeugd droomde Jon Krakauer ervan de Mount Everest te beklimmen. Toen het er in het voorjaar van 1996 eindelijk van kwam, bleek de beklimming veel meer van zijn krachten te vergen dan hij ooit voor mogelijk had gehouden.
De ijle lucht in is Jon Krakauers indrukwekkende persoonlijke relaas van zijn worsteling met de hoogste berg ter wereld. Zijn verslag is verweven met de avonturen en verhalen van klimvrienden en bevat uitweidingen over historische Everest-expedities. Even onheilspellend als aangrijpend werkt het verhaal toe naar de dramatische dag waarop het hoogste punt bereikt moet worden _ een dag waarop de klimmers worden overvallen door een storm die een aantal van hen fataal zal worden.
De ijle lucht in is het avontuurlijke, hypnotiserende, klappertandend vertelde verslag van een dramatisch verlopen expeditie. Het is een boek dat niet onderdoet voor de Mount Everest zelf: het is even meedogenloos en extreem.

Jon Krakauer (1954) schreef onder meer de bestsellers Dromen van de Eiger, De wildernis in (10.000 exemplaren verkocht) en De held. De wildernis in, over avonturier Christopher McCandless, werd in 2007 verfilmd door Sean Penn als Into the Wild.

‘Een boek dat je in één ruk uitleest.’ Outside

‘Dit een doorleefd verhaal noemen, is te zwak uitgedrukt. Krakauer schrijft alsof bij elke zin de gebeurtenissen opnieuw voor zijn geestesoog opdoemen.’ Standaard der LetterenExtra informatie:

Paperback / softback
320 pagina's
Maart 2020
391 gram
201 x 126 x 30 mm
EAN: 9789044644593
Prometheus

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen