Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Jon Fosse,Ik is een ander
Ik is een ander
Septologie III-V
€ 24.50
  (Paperback / softback)



 Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op woensdag
  • Gratis verzending


Asle is een ouder wordende schilder en weduwnaar die alleen woont aan de zuidwestkust van Noorwegen. Zijn enige vrienden zijn zijn buurman, Åsleik, een traditionele vissersboer, en Beyer, een galeriehouder die in de stad woont. Daar, in Bjørgvin, woont een andere Asle, ook een schilder maar eenzaam en gedronken door alcohol. Asle en Asle zijn dubbelgangers – twee versies van dezelfde persoon, twee versies van hetzelfde leven, die allebei worstelen met existentiële vragen.



In Ik is een ander (Septologie III-V) ontmoeten de twee Asles elkaar voor het eerst in hun jeugd. Ze lijken vreemd op elkaar, kleden zich identiek en willen allebei schilders worden. Op de kunstacademie in Bjørgvin ontmoet Asle zijn toekomstige vrouw, Ales, en wordt hij verliefd.



Geschreven in melodieus en hypnotiserend ‘langzaam proza’, is Ik is een ander – Septologie III-V een voortreffelijke metafysische roman over liefde, kunst, God, vriendschap en het verstrijken van de tijd.



Septologie is de zevendelige romanserie van Jon Fosse, uitgegeven in drie boeken. In 2020 verscheen De andere naam, Septologie I-II. In 2022 verschijnt Een nieuwe naam, Septologie VI-VII.



‘Een meedogenloos werk: Septologie voelt nu al memorabel.’
– The Guardian


Extra informatie:
Septologie III-V
Paperback / softback
296 pagina's
Februari 2021
421 gram
210 x 135 x 29 mm
EAN: 9789492068514
Uitgeverij Oevers