Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jolanda Berger,Gevangen in mezelf
  • Jolanda Berger,Gevangen in mezelf
Jolanda Berger,Gevangen in mezelf
Gevangen in mezelf
it`s never safe on the borderline
€ 14.95
Levertijd: 5 tot 7 werkdagen


Het leven van Jolanda (1982) is een leven van pijn, woede en eenzaamheid. Op haar tiende wordt ze seksueel misbruikt. Dat heeft zo`n impact op haar dat haar ontwikkeling stagneert. De pijn die het haar heeft gedaan, stopt ze weg en langzamerhand verandert ze van een vrolijk meisje naar een jonge vrouw die zich niet waardig vindt voor deze wereld.

De pijn en de angst voor het leven waren dusdanig groot geworden, dat zij mechanismen is gaan ontwikkelen om daarmee om te gaan. Zij heeft daardoor destijds een aantal psychische stoornissen gediagnosticeerd gekregen waaronder borderline en een eetstoornis. Stoornissen die ook nog met elkaar in conflict gaan, waardoor het herstel ervan extra bemoeilijkt wordt.

Het overlevingsmechanisme is lang geleden ingesteld bij Jolanda. `Volgens mij heeft mij dat beperkt om mij op een gezonde manier te ontwikkelen. Maar het is niet meer nodig. Ik hoef niet meer te overleven. Ik mag er gewoon zijn. Het wordt tijd om te leven. Dat is waar ik voor strijd met mezelf. Ik kies nu voor het leven.`

In haar boek deelt ze haar persoonlijke ervaringen, angsten en kwetsbaarheid. In de hoop dat het ook anderen kan helpen zoals het haar geholpen heeft verder te gaan. Met vallen en opstaan heeft ze het vertrouwen gekregen dat ze het gaat redden. Ze hoopt door inkijk te geven in het leven van een borderliner, anderen meer begrijpen wat borderline is, voor zichzelf, hun partner of iemand voor wie ze zorgen. In de hoop dat het hen ook lukt hun leven te veranderen en op zoek te gaan naar zichzelf.

Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd.


Extra informatie:

Paperback / softback
74 pagina's
Maart 2017
133 gram
209 x 140 x 8 mm
EAN: 9789492261144
SaamUitgeverij

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen