Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • John van Zuijlen,Tydingen die belang hebben
  • John van Zuijlen,Tydingen die belang hebben
John van Zuijlen,Tydingen die belang hebben
Tydingen die belang hebben
250 jaar Brabants Dagblad
€ 24.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen250 jaar geleden begon de geschiedenis van het Brabants Dagblad toen op 2 juli 1771 in Den Bosch de eerste Brabantse krant verscheen. Het begin van 250 jaar roerige persgeschiedenis. Kranten volgden elkaar in rap tempo op, soms ook verschenen er drie of vier gelijktijdig. Met de concurrentie en de diversiteit begon ook de strijd om de gunst van de lezer. Die werd bediend met vaste rubrieken, nieuws uit de eigen omgeving, foto’s, puzzels, een speciale sportkrant en zelfs een gratis ongevallenverzekering voor abonnees. Geleidelijk ontstond de ‘moderne’ krant.

Steeds manifesteerden zich opstandige redacteuren die zich strijdbaar verzetten tegen de overheid of stellingnamen in het politiek debat. Lang keek de overheid mee over hun schouders, en bij de kranten met een katholieke signatuur deden dat ook de bisschoppen van Den Bosch. De krantenmannen, in de twintigste eeuw ook de vrouwen, streden voor hun onafhankelijkheid en ontworstelden zich uiteindelijk aan hun censors. Ook, maar nog moeizaam, toen in 1941 door de Duitse bezetter een fusie werd afgedwongen tussen de twee grote Brabantse nieuwsbladen.

Historicus en journalist John van Zuijlen bladert in dit boek door de kranten van weleer: 250 jaar geschiedenis door de ogen van de krant, dat is bladeren door de tijd.


Extra informatie:

Hardback
176 pagina's
Met illustraties
November 2021
1128 gram
288 x 238 x 24 mm
EAN: 9789462584549
Uitgeverij WBOOKS

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen