Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • John Brockman,Wetenschappelijk onkruid
  • John Brockman,Wetenschappelijk onkruid
John Brockman,Wetenschappelijk onkruid
Dit idee moet dood
€ 21.00

Bij u in huis op: dinsdag

Na het succes van Dit verklaart alles worden dit jaar wederom 175 van `s werelds meest briljante geesten samengebracht en geven ze stuk voor stuk antwoord op de provocerende Edge-vraag van 2014: Welk wetenschappelijk idee is rijp voor de prullenmand?

Dankzij Karl Popper weten we dat we een wetenschappelijke theorie nooit als ultieme waarheid kunnen aanvaarden, omdat een voorbeeld genoeg kan zijn om `m onderuit te halen. Sterker nog, alles wat we nu zeker lijken te weten is gebaseerd op het afwijzen van eerdere wetenschappelijke theorieen. Daarom mogen er geen heilige huisjes in de wetenschap bestaan, en in plaats van te wachten op een briljante nieuwe ingeving, moeten we ons juist bezig houden met het verwerpen van ideeen die hun langste tijd hebben gehad. Welke theorie moet aan de kant geschoven worden, zodat de wetenschap weer vooruit kan?

Onder anderen Steven Pinker, Nicholas Carr, Daniel Goldmann, Jerett Diamond, Amanda Gefter, Nassim Nicholas Taleb, Hans Ulrich Obrist, Ian McEwan en Richard Dawkins hebben hun antwoord klaar. Een paar concepten die je alvast kunt overwegen om weg te gooien: de dood, oorzaak en gevolg, onze menselijke natuur en wetenschappelijk geteste medicijnen. En vraag jezelf ook eens af of we nog wel zoveel hebben aan onze notie van oneindigheid, en of we onze angst voor nucleaire straling niet eens los moeten laten. Want er is niets wat niet in twijfel moet worden getrokken, behalve dan dat we van sommige ideeen nu echt eens afscheid moeten nemen.

Recensie:
De Morgen
27-03-2015
'`Excellente hersengymnastiek (...) ideale shots van inspiratie.`'

Extra informatie:

Paperback / softback
Maart 2015
673 gram
211 x 148 x 37 mm
EAN: 9789491845581
Maven Publishing

Bij u in huis op: dinsdag