Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jessica de Jong,Vrouwen zijn gelijk aan mannen
  • Jessica de Jong,Vrouwen zijn gelijk aan mannen
Jessica de Jong,Vrouwen zijn gelijk aan mannen
Vrouwen zijn gelijk aan mannen
behalve in de directiekamer
€ 16.95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Bestuurders, politici, wetenschappers en journalisten breken zich al jaren het hoofd over de vraag waarom Nederlandse vrouwen zelden de top van het bedrijfsleven bereiken. Met legio maatregelen en nog meer goede voornemens pogen zij de opmars van vrouwen een impuls te geven. Tevergeefs.
In Vrouwen zijn gelijk aan Mannen – behalve in de directiekamer schetst Jessica de Jong de oorzaken van het falende beleid van bedrijfsleven en overheid, recent voorbeeld: zie het geringe aantal vrouwen in het kabinet-Rutte. Te veel aandacht gaat uit naar vrouwelijke commissarissen, die vaak weinig te vertellen hebben. Het stimuleren van diversiteit in de top is vrijblijvend, ondoordacht en ongericht. Terwijl de overheersende mannelijke cultuur ongemoeid blijft.
Het boek laat zien dat niet alleen ambitieloze vrouwen de oorzaak zijn van het vrouwentekort, maar ook dat veel bedrijven geen antwoord hebben op de vaak onbewuste discriminatie van vrouwen.
Is er nog een uitweg uit deze impasse? De Jong doet aanbevelingen aan bedrijfsleven, politiek en de topvrouwen zelf om een doorbraak te forceren. 

Extra informatie:

Paperback / softback
155 pagina's
Maart 2011
203 gram
200 x 125 x 15 mm
EAN: 9789054293095
Uitgeverij Conserve

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen