Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Van 6 t/m 13 Augustus is onze klantenservice gesloten i.v.m. vakantie. Wij zijn dan telefonisch en per e-mail niet bereikbaar.
Uw orders worden wel verwerkt, en rechtstreeks vanuit de leveranciers aan u verzonden.

  • Jennifer Ackerman,Zo doen vogels dat
  • Jennifer Ackerman,Zo doen vogels dat
Jennifer Ackerman,Zo doen vogels dat
Zo doen vogels dat
€ 27.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


In de afgelopen jaren hebben wetenschappers het mysterie van het gedrag van vogels steeds verder ontrafeld. Het traditionele beeld van hoe vogels communiceren, voedsel zoeken, zich voortplanten en overleven is daardoor drastisch veranderd. Ook is er steeds meer kennis over de opmerkelijke intelligentie die achter deze activiteiten schuilt – vaardigheden die ooit als alleen menselijk werden gezien: misleiding, manipulatie, bedrog, ontvoering, maar ook slimme communicatie tussen soorten, samenwerking, altruïsme, cultuur en spel.


Sommige van deze buitengewone gedragingen lijken biologisch onverklaarbaar en nopen ons ertoe ons beeld van vogels drastisch bij te stellen: een moedervogel die haar eigen jongen vermoordt, vogels die stelen, vogels die dansen, vogels die zichzelf beschilderen en vogels die een geluidsmuur opbouwen om buitenstaanders weg te houden.


Met behulp van de meest recente wetenschappelijke inzichten, haar eigen ervaringen en haar vogelreizen over de hele wereld neemt Jennifer Ackerman je mee in de wondere wereld van het leven van vogels, dat divers en ongelooflijk fascinerend is.


Jennifer Ackerman (1959) schrijft al bijna dertig jaar over wetenschap, natuur en biologie. Ze publiceert regelmatig in Scientific American, National Geographic en The New York Times. Haar boek De genialiteit van vogels (2017) was een wereldwijde bestseller.


‘Ackermans enthousiasme en liefde voor dit onderwerp blijken duidelijk uit haar manier van schrijven. Met haar fantastische verhalen schildert ze een rijk tafereel dat tot de verbeelding van de lezer spreekt en maakt daarmee lastig te begrijpen onderzoek toegankelijk voor velen.’
Science Magazine


‘Net als een prieelvogel laat Ackerman allerlei verbazingwekkende en verrukkelijke schatten zien, om vervolgens de verhalen van wetenschappelijk onderzoekers voor het voetlicht te brengen. (...) Ackerman vraagt bovendien op verfrissende wijze aandacht voor een aantal vrouwelijke onderzoekers.’
The Wall Street Journal


‘Zij beschikt over het wonderbaarlijke talent om het karakter en de persoonlijkheid van verschillende soorten te vangen in een speels proza waarin de vertrouwde grenzen tussen mens en vogel verder worden afgebroken.’
The Daily Telegraph *****Extra informatie:

Paperback / softback
384 pagina's
Oktober 2020
522 gram
213 x 137 x 35 mm
EAN: 9789044645910
Prometheus

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen