Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jean-Paul Keulen,De fusiedroom
  • Jean-Paul Keulen,De fusiedroom
Jean-Paul Keulen,De fusiedroom
De fusiedroom
Feiten en fabels over een veelbelovende energiebron
Pocket Science 13
€ 10.99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Gaat kernfusie straks ons energieprobleem oplossen en kunnen we windmolens en zonnepanelen dan vaarwel zeggen? Of is deze techniek er, zoals de critici beweren, ‘altijd pas over vijftig jaar’, oftewel: nooit?

In De fusiedroom scheidt Jean-Paul Keulen de feiten van de fabels. Je leest hoe de zon atoomkernen samensmelt in zijn binnenste en waarom we dat in aardse fusiereactoren toch net even anders aanpakken. Hoe wetenschappers halverwege de twintigste eeuw meenden dat krachtcentrales die gebruikmaken van fusie binnen handbereik waren en waarom dat toch niet zo bleek te zijn. Wat we precies mogen verwachten van ITER, de internationale proefreactor die momenteel in Zuid-Frankrijk wordt gebouwd, en van zijn vele kleinschaligere concurrenten. En hoe zit het met koude fusie? Is dat totale onzin of zijn kernreacties bij kamertemperatuur misschien toch een mogelijkheid?

Jean-Paul Keulen studeerde sterrenkunde. Hij is eindredacteur van New Scientist, schreef artikelen voor onder meer KIJK, de Volkskrant, Quest, De Ingenieur en Eos, en publiceerde de boeken De deeltjesdierentuin (2012), De deeltjessafari (2014) en Verstoppertje spelen met aliens (2017).
Extra informatie:
Pocket Science 13
Paperback / softback
April 2021
116 gram
180 x 120 x 9 mm
EAN: 9789085717287
New Scientist

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen