Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Janwillem  Blijdorp,De vermiste hulpverlener
Vermiste hulpverlener
TEAM DOSSIER - deel 7
€ 5.95

24 Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen


Als in Afrika een arts wordt ontvoerd, die door een hulporganisatie werd uitgezonden, maakt het Christelijk Dagblad daar melding van. Dat bericht bezorgt Remco Jongeneel een schok, want die arts heet Jacco Wielinga en is een broer van Remco's collega Marieke, met wie hij veel samenwerkt voor de krant.

Marieke is erg bezorgd over haar broer en weet inmiddels dat de Afrikaanse politie zich niet echt inspant om hem te vinden. Vermoedelijk bevindt hij zich in de handen van rebellen, maar weken na zijn ontvoering hebben die nog niet om losgeld gevraagd.

In een uiterste poging om meer te weten te komen over het lot van Jacco besluiten de familie Jongeneel en Marieke naar Afrika te gaan. Daar worden ze inderdaad geconfronteerd met weinig behulpzame autoriteiten, maar ook met een rebel die hen 's nachts met minder goede bedoelingen bezoekt. Remco en zijn broer zien kans om de nachtelijke bezoeker te overmeesteren en na veel ondervragen blijkt hij meer van de raadselachtige verdwijning te weten.

Om achter de hele waarheid te komen, moeten Remco en Marieke onder leiding van de rebel een uiterst gevaarlijke tocht door het oerwoud maken, die zoveel van hen vergt dat ze twijfelen aan de goede afloop van hun zoektocht.


De jonge journalist Remco Jongeneel en de fotografe Marieke Wielinga werken bij het Christelijk Dagblad en gaan voor die krant regelmatig samen op pad. Voor hun collega's is dat een reden om hen een beetje spottend 'Het Team' te noemen. Maar misschien zijn die collega's wel jaloers op de prestaties van Het Team...

Als ze nieuws ruiken proberen Remco en Marieke de onderste steen boven te krijgen. Dat is voor hen niet altijd zonder gevaar, maar levert wel voorpaginanieuws op! De speurzin van Remco en Marieke bezorgt hun hoofdredacteur soms grijze haren, maar wordt door de lezers van de krant bijzonder gewaardeerd.12 jaar en ouder

Illustrator: Dick van de Pol
Omslag: Dick van de Pol

Extra informatie:
Teamdossier 7
175 pagina's
Met illustraties
EAN: 9789055513697
Uitgeverij Gebr. Koster

24 Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen