Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Janet Turkstra,De Gelukstafel
  • Janet Turkstra,De Gelukstafel
Janet Turkstra,De Gelukstafel
De Gelukstafel
Verhalen en inzichten over vriendschap en sprankjes geluk
€ 17.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


De oma van Nazir kreeg veel vragen van dorpelingen die het gevoel hadden er niet bij te horen. ‘Ieder mens doet er toe,’ zei ze dan, terwijl ze je vriendelijk aankeek. ‘De ene keer zitten je eigen gedachten je in de weg, waardoor je denkt dat je er niet bij hoort. En soms passen andere mensen niet helemaal bij jou. Dan is het prettig om wat afstand te nemen.’ Nog steeds geeft de geur van verse kruiden Nazir een nostalgisch gevoel. Dan verlangt hij weer terug naar de keukentafel van zijn wijze oma, die voor alles een oplossing wist.

Het is 2003 als Nazir dagelijks bij zijn oma aan de keukentafel zit, terwijl ze met haar zachte handen het deeg kneedt. Samen nemen ze de schooldag door en of hij nu boos, bang of bedroefd is, zijn wijze oma weet altijd raad. Al snel leert de kleine jongen dat boosheid mag bestaan en dat je mag aangeven wat je dwarszit, maar dat liefdevolle gesprekken de sleutel naar harmonieuze relaties zijn. Na haar dood vertrekken Nazir en zijn moeder naar Nederland waar hij al gauw uitblinkt op school. Om zijn moeder te steunen, gaat hij vakkenvullen bij de kruidenier op het pleintje. Vrijwel iedere dag vult hij de vakken. Nauwgezet, maar in hoog tempo. Zo heeft hij ruimte om een praatje te maken met de klanten.

Als op een dag een rood-wit gestippelde gelukstafel in de winkel staat, valt alles op zijn plek. Waar de klanten eerst vreemd opkijken van de wijsheden van de jonge Marokkaan, groeit de gelukstafel uit tot een fenomeen waar je advies krijgt als je het geloof in jezelf bent kwijtgeraakt en waar je ontdekt hoe je betekenisvolle gesprekken voert.

Janet Turkstra startte met Vraagelkaar.nl een initiatief dat helemaal draait om het opbouwen en beleven van vriendschappen in je wijk, buurt of stad. Niet als buddy`s of redders, maar vanuit het idee om echt vrienden te worden. Vraagelkaar organiseert events om mensen op een leuke manier bijeen te brengen.
In dit boek vind je tien korte verhalen over contact maken, jezelf laten zien en vriendschap sluiten. Met uitleg over de achterliggende theorie en praktische tips.


Extra informatie:

Hardback
152 pagina's
Met illustraties
December 2020
418 gram
215 x 170 x 17 mm
EAN: 9789083076218
Vraagelkaar.nl

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen