Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Jan Wolkers,Brieven aan Olga
  • Jan Wolkers,Brieven aan Olga
Jan Wolkers,Brieven aan Olga
Brieven aan Olga
Bezorgd en ingeleiddoor Onno Blom
€ 20.99

Bij u in huis op: donderdag

In januari 1957 vertrok jan Wolkers een halfjaar naar Parijs om in de leer te gaan bij de fameuze beeldhouwer Ossip Zad-kine. Hoezeer Wolkers ook door Parijs werd overrompeld, hij miste iemand hartstochtelijk: Annemarie Nauta, zijn jonge vriendin, die in Turks fruit model zou staan voor Olga.

Brieven aan Olga bevat de nooit gepubliceerde, ontroerende en stomende liefdesbrieven die jan Wolkers vanuit Parijs aan haar schreef. Bovendien geeft Onno Blom, de biograaf van Wolkers, op basis van gesprekken met Annemarie Nauta, foto's, notities en tekeningen, een betoverend beeld van de belde van Wolkers voor een stad en een vrouw: 'Als ik de foto's van je bekijk, dan loopt bijna... nou ja, laten we daar maar over zwijgen. Maar niet alleen zo verlang ik naar je, maar op zoveel verschillende manieren. Om samen met je door Parijs te slenteren, en onder het lopen met een vinger je hals te strelen, daar waar je haren ophouden...'

Gebonden,

Extra informatie:

Hardback
140 pagina's
Met illustraties
April 2010
421 gram
233 x 165 x 18 mm
EAN: 9789023455141
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

Bij u in huis op: donderdag