Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Jan Luiten van Zanden, Maarten Prak,Nederland en het poldermodel
  • Jan Luiten van Zanden, Maarten Prak,Nederland en het poldermodel
Jan Luiten van Zanden, Maarten Prak,Nederland en het poldermodel
Jan Luiten van Zanden, Maarten Prak
Nederland en het poldermodel
de economische en sociale geschiedenis van Nederland 1000-2000
€ 35.99

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00
Nederland is een rijk land, met een egalitaire samenleving. Historisch onderzoek heeft aangetoond dat die kenmerken ver teruggaan in de tijd. Een ander kenmerk van de Nederlandse samenleving was en is het overleg dat overal en voortdurend gevoerd wordt en werd - het `poldermodel` is misschien wel duizend jaar oud. In Nederland en het poldermodel worden de opkomst en ontwikkeling van dit vaak als typisch Nederlands omschreven overlegmodel gevolgd in een wereld die voortdurend veranderde. Van een overwegend agrarische maatschappij ontwikkelde Nederland zich eerst tot een commerci?le en vervolgens tot een ge?ndustrialiseerde natie. Tijdens die tien eeuwen is Nederland uitgegroeid tot een van de meest welvarende landen ter wereld. Hoe dat kon gebeuren, en welke rol het poldermodel daarbij speelde, is het onderwerp van Nederland en het poldermodel.

Maarten Prak en Jan Luiten van Zanden werden in 1992 samen benoemd op de leerstoel economische en sociale geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, een plek die zij nog steeds bezetten.

Extra informatie:
Algemene geschiedenis van Nederland 9
Hardback
Met illustraties
Maart 2013
661 gram
237 x 157 x 30 mm
EAN: 9789035127807
Bert Bakker

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00