Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jan Hein Mooren,Zin
  • Jan Hein Mooren,Zin
Jan Hein Mooren,Zin
Zin
inleidende teksten in de humanistisch geestelijke begeleiding
€ 25.25

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

Zin is een boek over wat ons drijft. Volgens sommigen bestaat er geen grotere drijfveer bij mensen dan de behoefte aan zin. Onze visies, denkbeelden en leefstijlen, onze relaties en onze creativiteit zijn bronnen voor het vervullen van deze behoefte.

Humanistisch geestelijk begeleiders ondersteunen mensen bij hun zoektocht naar wat hun leven de moeite waard maakt. Ook over hun beroep gaat Zin. Het bevat introducerende teksten over de humanistisch geestelijke begeleiding, zingeving en verbeelding.

In Zin lees je over ervaringen uit het leven van mensen. Dagelijkse situaties en voorbeelden uit het leger, de gevangenis en de psychiatrie wisselen elkaar af. Het geheel wordt uitgewerkt aan de hand van een aantal thema`s, waaronder wijsheid, verdriet en troost, seksualiteit, utopische denkbeelden, morele erosie en morele verbeelding. Studenten en professionals vinden in Zin een goede introductie. Het boek is daarnaast ook toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in waar het in het leven uiteindelijk om draait.

Prof.dr. Peter Derkx in de slotbeschouwing: `(...) de hier verzamelde artikelen (geven) een helder uitgewerkte visie - de meest expliciete die ik ken - op taak en methodiek van de humanistische geestelijke begeleiding. Die visie wordt zeer genuanceerd en met heldere onderscheidingen uiteengezet. Het belang hiervan kan moeilijk worden overschat.`

Extra informatie:

Paperback / softback
192 pagina's
Februari 2013
373 gram
240 x 170 x 12 mm
EAN: 9789077024676
Uitgeverij De Graaff

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen