Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Jan Guillou,Dandy uit het noorden
  Dandy uit het noorden
  drie broers, twee oorlogen, ??n eeuw
  € 15.00
  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen  Dandy uit het noorden vertelt het verhaal van het jonge bouwkundige genie Sverre en zijn eerste liefde, een Engelse bouwkundestudent, in de eerste decennia van de twintigste eeuw. Na het afronden van hun studie verhuizen de twee naar Wiltshire in het zuiden van Engeland, waar het leven minder idyllisch blijkt te zijn dan Sverre had gehoopt. De inmiddels overleden vader van Sverres geliefde, Lord Manningham, heeft niet alleen zijn titel, maar ook de verantwoordelijkheid over zijn enorme landgoed nagelaten aan zijn enige erfgenaam.
  Terwijl Londen nog steeds in de greep is van het proces tegen Oscar Wilde, mengen de twee dandy`s zich met bohemiens en kunstenaars, onder wie de excentrieke leden van de Bloomsbury-groep. Maar zij weten nog niet dat er weldra een oorlog zal uitbreken die Sverres onschuldige wereld vol schoonheid en kunst voorgoed zal veranderen.
  Dandy uit het noorden is het tweede boek in de reeks De grote eeuw, maar is ook zonder kennis van het eerste deel, Bruggenbouwers, te lezen.

  Jan Guillou is zonder twijfel de populairste schrijver van Zweden. Van zijn boeken werden alleen daar al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, en zijn werk is vertaald in meer dan twintig talen. Zijn nieuwe reeks De grote eeuw is Guillous meest ambitieuze literaire project tot op heden. Bruggenbouwers stond al in de eerste week na verschijning op nummer 1 in de Zweedse bestsellerlijst, en werd een internationale bestseller.

  Over Bruggenbouwers:

  `Twee nietige mensen tegen het decor van de grote wereldgeschiedenis. Dat gegeven vormt de epische reikwijdte van dit majestueuze boek. In deze breed uitwaaierende roman bespeelt Guillou talloze registers. Hij ontpopt zich als historicus én romancier, als psycholoog én als kenner van de Europese geschiedenis.` Kester Freriks, NRC Handelsblad

  `Goed gedocumenteerd epos. (...) Guillou verstaat de kunst van het vertellen. Zijn verhalen over de olifantenjacht zijn even meeslepend als die over een aartsmoeilijke brugconstructie. In die zin is Bruggenbouwers een echte pageturner.` Trouw  Extra informatie:

  Paperback / softback
  Met illustraties
  April 2017
  398 gram
  229 x 151 x 22 mm
  EAN: 9789044634891
  Prometheus

  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen