Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Jan De Man,Eén tegen allen
Eén tegen allen
De strijd voor waarheid en rechtvaardigheid
€ 22.50
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op vrijdag
  • Gratis verzending


Wat primeert: recht of rechtvaardigheid? En kunnen de twee wel samen bestaan? Hoeveel invloed hebben de media intussen op het verloop van processen en is trial by media meer dan alleen een negatief gevoel bij sommige advocaten? Hoe verdedig je de of het onverdedigbare? En waar moet het naartoe met onze rechtsstaat?

Het zijn slechts enkele van de vragen waarop Jan De Man in dit boek een persoonlijk antwoord geeft. Meester De Man zocht in zijn carrière van bijna vijftig jaar zelden de media op, maar heeft inmiddels wel honderd assisenzaken op de teller staan. Daarmee zit hij in Vlaanderen op het niveau van de toppleiters. In dit boek geeft hij voor het eerst uitgebreid zijn visie op de gang van zaken in zijn beroep. Een visie op het verleden en het heden, maar ook op de toekomst.

We leren de mens achter de topadvocaat kennen, een man die van in zijn prille jeugd gefascineerd is door de figuur van John F. Kennedy, die de absolute onafhankelijkheid van advocaten koestert en die heilig gelooft in het principe dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen wordt. Daarvoor wil hij tot de laatste snik strijden in de rechtszaal. Desnoods één tegen allen.

Jan De Man is licentiaat rechten en criminologie. Sinds 1975 is hij advocaat aan de balie van de provincie Antwerpen. Daarnaast is hij voorzitter van de vakgroep Strafrecht en sinds 2021 maakt hij – na dertig jaar – opnieuw deel uit van de Raad der Orde van de Antwerpse balie.Extra informatie:

Paperback / softback
200 pagina's
November 2022
307 gram
216 x 140 x 18 mm
EAN: 9789464019063
Pelckmans